Disszidálás!

Kimegyünk, megnézzük ott milyen, összefoglaljuk nektek a legfontosabb történéseket, tudósítunk Jakab fejlődéséről, bemutatjuk a kis különbségeket, mi az ami fog itthonról hiányozni, mi az ami nem.

Archívum

HTML

Új élet a rendszerben

2008.09.04. 22:43 | gergoba | Szólj hozzá!

Amint azt a korábbi beharangozóban beharangoztam, röviden összefoglalom, mi az, amit akkor csinálok, amikor nem a kórházban vagyok.

Szerelmünk gyümölcse, Jakab, bizony állampolgár is, egyúttal adóalany, TB-user és KZSV-donor. Ez az alábbi rohangálással jár (biciklivel):

Egyszeri kerületi pénz: a XI. ker. nemsemmi 90 rugóval jutalmazza a náluk lakó újszülöttet. Ez egyszerű: űrlap + anyakönyvi kivonat = zs. Zsombolyai út.

Anyasági támogatás "összege azonos a gyermek születésének időpontjában érvényes öregségi nyugdíj legkisebb összegének 225%-ával" és ugyanott kell igényelni, mint a családi pótlékot (1 kölöknél havi 12.500), azaz a MÁK-ban. Szerencsére közel vannak a Bartókon.

Hiába pampog a Kumin, ma egy perc alatt sorra kerültem.

A szül. anyak. kiv.-ot, a lakcímkártyát intézi a kórház, továbbítja az OEP-nek, aki néhány héten belül elküldi a tajkártyát. Zsír. Ezek persze ott általam megigénylésre kerültek.

Születés előtt, ha nem ott házasodtál (ha házasodtál), ahol szülsz, akkor kell 30 napnál (igazából 300) nem régebbi ház. anyak. kiv.- is. Ez nekem egy óra volt a Mechwart-on.

A KZSV-t Andrisnak hála, hamar eljutattuk a culo di luna-ra (Arsch der Welt), ahol a Krio van. Itt még egy hatszámjegyű utalást kellett intézni 8 napon belül.

Útlevél a disszidáláshoz: ott kell lenni mindkét szülőnek, mikor a kisfiamat először hivatalosan is lefotózzák és igazolnunk kell, hogy ő a mienk. Ez 1500 huff, csakhogy én hétköznap nem leszek itt, ezért a Lurdy-házban tudjuk csak intézni a hétvégén. Az Újbudai Önk. biztonsági őre szerint az pont jó, mert utána el tudunk menni moziba is helyben. Aha, persze, ővele:

(a nagyobbik Gabi, az Írországot megjárt öcsém, a nők bálványa):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persze akkor még a gyásról nem beszéltem, de az már nekem is űrkorszak.

A bejegyzés trackback címe:

https://nszk.blog.hu/api/trackback/id/tr45649007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása