Disszidálás!

Kimegyünk, megnézzük ott milyen, összefoglaljuk nektek a legfontosabb történéseket, tudósítunk Jakab fejlődéséről, bemutatjuk a kis különbségeket, mi az ami fog itthonról hiányozni, mi az ami nem.

Archívum

HTML

Kinti helyzetkép 1. - videó, képek

2008.09.19. 23:15 | gergoba | Szólj hozzá!

Azt nem mondanám, hogy otthonosan mozgok idekint is mint Budapesten, de nagyon idegennek nem érzem magam egyáltalán.


 

Nyilván nem árt, ha az ember beszéli a nyelvet, persze még jobb lenne, ha én is "dat"-nak mondanám a "das"-t, meg a többi helyi sajátosságot, de az hülyén hangzik magyar akcentussal.


A munkatársak mind nagyon kedvesek, én egy különösen segítőkész csapathoz kerültem, de pl a kantinban folyó beszélgetések egy részét nem bírom követni, mikor röhögés közben nyugatnémetül beszélnek egy helyi témáról. Apropó helyi téma: magyarként baromi nehéz labdába rúgni (szinte szó szerint). Miről beszélget ugyanis egymással három Ruhr-vidéki fickó az ebédkor? Eltaláltad. Egy olyan környéken vagyunk, ahol az emberek hozzászoktak ahhoz, hogy a csapataik (Schalke, Dortmund, Leverkusen, Köln) vagy hazai bajnokok, vagy a Bajnokok Ligájában menetelnek valameddig.


Ilyenkor azzal jönni, hogy tegnap Ungarn-Schweden 1-2, hát nem fogja feltüzelni a kollegákat. Lehet, hogy a Loki-Zete 0-0-ról (340 néző, vezette Horváth) kellene mesélnem?

Most már két lengyel gyerek is van itt, úgyhogy lesz majd biztos i do szabli, i do szklanki. Tegnap hivatalosan is üdvözölt bennünket a Geschäftsführer.

Autózni, bármit megtalálni iszonyat könnyű, mondanom sem kell. Nem csoda, hogy itt még 80 éves nénik is mernek vezetni, senki nem dudál rájuk, ha 30-cal bénáznak. A boltokban is persze hasonló a helyzet, ráadásul az emberrel extra kedvesek, ha öltönyben válogat babaruhát, vagy kismamafelszerelést.

Ez itt, amint épp megyek dolgozni:

 

 

A nagy bevásárlóközpontok itt is eléggé divatosak, elég csak a Centro-ra gondolni. Egyszerüen kikerülhetetlen, minden út oda vezet. Van vagy kétszer akkora mint a Westend.

Látnivaló annyira nem sok, a Ruhr Ipari múzeum, vagy a Gasometer, de az Oberhausen-i kastély sem tünik valami vonzónak. Akkor már inkább a Seaworld, vagy Európa egyik legnagyobb állatkertje (bálnák is vannak) Duisburgban (ejtsd: dűzburg)

Lakásügyben is megtörténtek az elsö terepszemlék, az egyik elég ígéretesnek tűnik, 70 nm, 3 szoba, egy családiház felső szintje komplett, lehet a kertet is használni.

Ez itt ni:

   

És akkor a végén még egy topaktuell kép Jakabról, akinek a következő bejegyzést fogjuk teljes egészében szentelni:

A bejegyzés trackback címe:

https://nszk.blog.hu/api/trackback/id/tr6672236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása