Disszidálás!

Kimegyünk, megnézzük ott milyen, összefoglaljuk nektek a legfontosabb történéseket, tudósítunk Jakab fejlődéséről, bemutatjuk a kis különbségeket, mi az ami fog itthonról hiányozni, mi az ami nem.

Archívum

HTML

Friccek

2008.09.24. 09:17 | gergoba | Szólj hozzá!

Amint azt sejteni lehetett, alaphipotézisünk – amint az itt balra a fejlécen olvasható – az volt, hogy kijövünk és megmutatjuk, az 1300 km-es távolság egyben 30 év eltolódást is jelent, a jövő felé természetesen. Azzal az elején is tisztában voltunk, hogy ez itt semmiképpen nem az ígéret földje, a disszidálást valóban nem is örökre terveztük.

 
Eddig mindez nagyjából be is igazolódott, az ügyes-bajos dolgokkal boldogulni talán itt lehet a legjobban a világon, ma is egy perc alatt hoztam az igazolást a biztosítótól, mivel a TB-kártyám még nem érkezett meg; izgultam is közben piszkosul, megbüntetnek-e szabálytalan parkolásért. De aztán nem volt gond.
 
Tegnap viszont megnéztem Ulrich Seidl 2001-es alkotását, a Hundstage-t, amiben igen kegyetlenül, kíméletlenül elbánik az alkotó a német (igazából osztrák, de az meg igazából délnémet) néplélekkel. Úristen kik közé jövünk. Nézzétek meg, 18-as karikás, szuper film.
 
Aztán délután itt volt ez az izé, ez a rendezvény, ahol a cégtulajdonos valamint teljes családja, akik a Forbes magazin híres listáján is igen előkelő helyen szerepelnek, (a szokásos testőröknek nyomát sem láttam...) beszédet és köszönetet mondott a még fellelhető dolgozóknak a kitartásért, hiszen már lassan egy éve, hogy kihirdették, az itteni anyahálózatot is értékesítik a külföldiekkel együtt, ez pedig a leginkább munkahely-leépítést jelent. A kollegáim jelentős része tiltakozásul nem ment el, mondván kenje a hajára a nyársonsült malacot meg a sört, dolgozott volna rendesen, és nem előzték volna be kilométerekkel a versenytársak.
 
Aztán tessék, tele volt a sörsátor, még kint az esőben is álltak, én a beszéd után eljöttem, de gondolom utána kétpofára fogyott a Fraß meg a Suff. Még maga a tulaj is megjegyezte, hogy milyen jó, hogy itt nem volt sztárjk, tüntetés, arénázás. Tisztára mint a friccek.
 
Az utolsó képen látható maga a tulaj. Ha-ha-ha.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(Még egy adalék az internet-témához: Marci, amit átküldtél Alice DSL, megkérdeztem: 1 hónap után felmondható, max. 800 kb/sec, és 1 hónap míg beépítik, ráadásul nem mobil.
A T web’n walk-ja pedig 2 éves szerződéses.)

A bejegyzés trackback címe:

https://nszk.blog.hu/api/trackback/id/tr51678810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása