Disszidálás!

Kimegyünk, megnézzük ott milyen, összefoglaljuk nektek a legfontosabb történéseket, tudósítunk Jakab fejlődéséről, bemutatjuk a kis különbségeket, mi az ami fog itthonról hiányozni, mi az ami nem.

Archívum

HTML

Kakaóspite úr

2008.09.20. 11:25 | gergoba | 1 komment

A tegnapi beharangozóhoz híven ma rövid betekintést engedünk nyerni Jakab fejlődésének eme korai, de korántsem érdektelen szakaszába. Ma egészen pontosan 20 napos. Ezt mindig könnyű kiszámolni olyan gyermek esetében, aki elsején született.

Miközben ezeket a sorokat írom, épp alszik el mellettem a kanapén, szóval halkan kell püfölnöm a billentyűzetet. Megvolt a 10 órás evés (120 g), így némi játék után itt volt már az ideje, hogy átadja magát a nyugodt pihenésnek.

Ez nem mindig szokott azonnal menni. Jakab is azok közé a babák közé tartozik, akik nehezen szokják meg, hogy a szervezetükbe nagyobb mennyiségű táplálék kerül, és ennek szokott is a megfelelő fórumokon hangot is adni.

Ezért az evés utáni méricskélést (lásd az alábbi videó) követően, mindig igyekszünk alkalmat adni, hogy az éppen bevételezett mennyiség el tudjon helyezkedni. Ez néha akár egy óráig is eltarthat, de van, hogy azonnal beájul és úgy marad. (lásd az alsó kép) Az étkezéseket egyelőre elég pontosan 3 óránként szokta igényelni, de már kezdünk figyelni arra, hogy ez tolódjon néha a 3,5 -4 óra felé inkább.

 

Ilyenkor már általában túlvan a pelenkázáson, illetve a köldökzsinórcsonk-kezelésen, amit nagyon nem szeret. Azt olvastuk-hallottuk, hogy a 10-15. nap környékén szokott leesni a csonk, hát nálunk majd nem így lesz.

A hirtelen beállt rosszidő miatt viszont átmeneti ruhazavarba kerültünk, amit én Oberhausenben, Kinga pedig épp most Budaörsön próbál orvosolni. Odakint már bejáratos vagyok mindhárom nagy babacucc-kereskedésbe (BabyOne, BabyWalz, KidzWorld)

A lényegről persze még nem írtam. Minden nagyon-nagyon szuperül alakul, köszönhetően elsősorban a gondos anyukának, Anikósnak, aki segít, ha nem vagyok itt, meg persze a többi jóakaratúnak. Fantasztikus aranyos gyerek, baromi jól kijövünk, csodálatosan fejlődik, a kórházbeli 3400, majd a fogyás után immár 3800-at mutat pucéren a mérleg...

Valahogy azt gondoltam, sokkal nehezebb lesz minden, és eltekintve hétközbeni fájó földrajzi távolságtól, tényleg nem panaszkodhatunk, azt hiszem ezt a anyuci nevében is mondhatom.

Ha sikerül összeszedni a megfelelő ruhákat, akkor ma elmegyünk az első hivatalos sétánkra is.

Folyt. köv!

Na meg is volt közben, elvittük a szelektív hulladékot, tök jó volt! Ezt figyu:

 

 

 A következő kép két szempontból is érdekes. Egyrészt itt látható először Jakab családunk egyik fontos tagjával, Grizivel, másrészt egyértelmű bizonyítékát adja, hogy már néhány napos korban is fel lehet szedni illetlen viselkedésmintákat. Pontosan emlékszem ugyanis, hogy még a kórházban tanulta ezt a kézmozdulatot az egyik rosszgyerektől.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nszk.blog.hu/api/trackback/id/tr69672582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.Nagypapa 2008.09.20. 20:28:07

Felhívom a figyelmeteket, mikor a Jakab ezt a hátraszaltós lövést eleresztette, - első kép,- az egyik lábújját ferdén tartotta! Ezt javítandónak gondolom.
De ennél még nagyobb élmény volt végre a szemét látni! Biztos most néz utána a labdának, miközben mutatja kezeivel az eredményt. Tehetséges gyerek!
És gyönyörű, ahogy alszik.
süti beállítások módosítása