Disszidálás!

Kimegyünk, megnézzük ott milyen, összefoglaljuk nektek a legfontosabb történéseket, tudósítunk Jakab fejlődéséről, bemutatjuk a kis különbségeket, mi az ami fog itthonról hiányozni, mi az ami nem.

Archívum

HTML

Kinti helyzetkép 2. videó, képek

2008.09.27. 12:31 | gergoba | Szólj hozzá!

Folytatjuk a kinti érdekességekkel, eseményekkel foglalkozó, népszerű rovatunkat, melyben kiderül mondanak-e hülyeségeket a politikusok, ha szavazatról van szó, valamint hosszú idő után moziba is megyünk.

 

Mostanában már főleg a düsseldorfi reptérről repülök, ott van ez a vagány SkyTrain, ami a drága parkolókat köti össze a terminálokkal. Mivel nem találtam először a Spar-parkolóhelyet, itt hagytam a hétvégére a verdát, hétfőn meg fizethettem 54-et. Huhh. Bosszúból levideóztam nektek az odautat, íme: 

  

 

 

 Aztán egyik este elmentem hosszú torrentes kényszerszünet után ismét moziba, mert aznap kezdték vetíteni a régóta várt, RAF-időkről szóló filmet. Szerintem nagyon-nagyon jó volt, parádés szereposztás, profi forgatókönyv, objektív hozzáállás (jó, oké, az áldozatokkal nem sokat foglalkoztak, de a könyv sem, ami alapján készült). Most itt nagyon nagy hype-je van a témának, de amúgy is érett az egész estés megfilmesítés. Jó kis régimódi mozi volt, félig tele.

Végül pedig, amelett, hogy volt némi felháborodás, miután a német állami KFW bank átutalt az akkor már köztudottan csődbe ment Lehmann Brothers amerikai brókercégnek 300 millió eurót, leginkább a Bajorországi, vasárnapi választás foglalkoztatja a németeket, ahol a háború óta először elvesztheti 50% feletti abszolút többségét a csak Bajor Szabadállamban választható CSU.

Többekben felmerült már régóta a kérdés, hogy ilyen, a világon egyedülálló politikai berendezkedésű tartomány szavazóinak kell-e vajon a demokrácia. Végre valahára egy kicsit lesz tétje is a választásnak, a szavazatokat pedig a helyi miniszterelnök többek között azzal is próbálta visszaszerezni, hogy kijelentette, egy bajor akkor is vezethetne autót, ha megivott két Maß-t, azaz 4 sört. Szegények, most tényleg, látszik, hogy nekik is fáj, amikor mondják. Lett belőle aztán tévés viccelődés:

 

 

Néztem lakást is, itt pl, de ez sem volt az igazi.

A bejegyzés trackback címe:

https://nszk.blog.hu/api/trackback/id/tr19684293

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása