Disszidálás!

Kimegyünk, megnézzük ott milyen, összefoglaljuk nektek a legfontosabb történéseket, tudósítunk Jakab fejlődéséről, bemutatjuk a kis különbségeket, mi az ami fog itthonról hiányozni, mi az ami nem.

Archívum

HTML

Amikor a bukásért dícséret jár

2008.10.27. 18:38 | gergoba | 1 komment

A szellemes bejegyzéscím után alapvetően száraz, de sok kisbabás családot foglalkoztató témát, a baba napirendjét próbáljuk körüljárni. Mi, ha éppen nem a magas tudományokról, művészetekről beszélgetünk, javarészt ezt a kérdéskört járjuk körül.

Most, hogy már 8 (!) hetes, mást sem kíván magának jobban, mintsem hogy rendszeresen etessék, altassák, fürdessék, és mindemellet még néha foglalkozzanak is vele, ismerje meg a szüleit, bízzon bennük mielőbb, persze mindezt nem csak a négy fal között, hanem legyen egy kicsit levegőn is. (Vagy a levegőben. A kép címe: Így utazik egy magyar úr, készítette Sz. Márton)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Persze mi örülnénk a legjobban, ha pontban 4 óránként kérne enni, este 11-től pedig akkorát aludna, hogy mi is horpaszthatnánk legalább 6 órát egy huzamban, de a biológiai óra, a front, mamája étrendje, az óraátállítás és még ki tudja mi minden összjátéka néha egy furcsa káoszt eredményez, valamint milliónyi kérdést vet fel bennünk, amire a szokásos forrásokból, éppen most a XI. kerületi védőnőtől próbálunk választ találni.

Ilyen kérdés például, hogy mit csináljunk az esti 7 órás fürdés után, mikor 8kor szinte minden nap pontban elalszik, így a következő, ideálisnak tűnő kajaidőpontot, a 23órát pont átalussza, hogy aztán fél kettőkor kezdjen nyekeregni. Felébreszteni a legeslegmélyebb álomból? ha igen, mi a garancia, hogy utána tényleg alszik hatig?

(a kép címe: Bemosok, neked annyi)

Elalváshoz nálunk a cumi a legtöbb esteben szükséges, viszont - mivel csak hason hajlandó elaludni - folyton kiejti a cumit, amikor átfordítja a kis fejét. Ez akár, túlzás nélkül, 2 percenként is megtörténhet, mindaddig, amíg a ded is megunja, és vagy elalszik cumi nélkül, vagy abbahagyja a fejforgatást. Ez a küzdelem hajnalban a legkeservesebb. Persze tudjuk mi, hogy hagyni kell sírni, de úgy látszik vajból a szívünk.

Ha meg elaludt, akkor abban reménykedni, hogy a már kiejtett cumi nem a nyaka alatt landol. A hasonalvástól is mindenki óv, de kifeszítettünk neki sicherheits- (zihereisz)tűvel a pelust, szóval nem gyűrheti maga alá, meg aztán ott az AngelCare is.

Amikor az éjszaka nem a terveknek megfelelően sikerült, akkor dől az előre elképzelt nappali menetrend is, amit persze már könnyebb félórás-órás csúsztatásokkal újrakalibrálni, de gyanítom, Jakab megneszeli a csalást és újabb házimunkatervet dönt dugába. Ez akkor a legbosszantóbb, ha apuka vacsorája szerepelt a tervben.

Enni eszik a gyermek felszólítás nélkül is és habár egy ideig nem mértük, ma újból bérbevettünk egy gyermekmérleget (naponta 30 eurócent (!), hogy lássuk, netán mégsem esetleg a bevitt tápanyag mennyisége okozza-e az anomáliákat. Miután anyukájával eltöltött vagy 10 percet, menetrendszerűen jön a címben említett bukás. Ez után sejthető, hogy hamarosan hajolhatunk az ágya fölé gyönyörködni.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://nszk.blog.hu/api/trackback/id/tr22734965

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz.Nagypapa 2008.10.31. 19:43:14

Türelem, szerintem türelem és kitartó remény a vígasz. Minden kölök előbb-utóbb végigalussza az éjszakát, (ők is öregszenek, de komolyan!) ez leghamarabb valszeg nála is 4 hónapos korában várható. De! Próbáljátok pl. a hétórási műsort 8-ra kitolni! Hátha, - de ezeknél a mai gyerkőcöknél már semmir sem lehet tudni, - próba.
Azután: kell az éjszakai etetéshez két szülő? Éjszakára tápszer, vagy előre lefejt anyatej? És a mama alszik? A másiknak fülbe vatta. (Időnként vattacsere..)
süti beállítások módosítása